iPhone 15 Pro Max’in parçalarına ayrılması tamir edilebilirlik açısından karışık bir durum ortaya koyuyor

iPhone 15 Pro Max'in parçalarına ayrılması tamir edilebilirlik açısından karışık bir durum ortaya koyuyor

iPhone 15 Pro Max, tamir edilebilirlik açısından önceki modellere göre biraz iyileşme gösteriyor. Ancak, Apple’ın hala parça eşleştirme gereksinimini kaldırması ve titanyum çerçeveyi daha dayanıklı hale getirmesi gerekiyor.

iFixit, iPhone 15 Pro Max’in sökümünü 22 Eylül’de yayınladı. Sökümü, telefonun iç tasarımını ve bileşenlerini ortaya çıkardı.

Olumlu Sonuçlar

iFixit, iPhone 15 Pro modellerinin “çift girişli” çıkarılabilir cam arka kapağa geri dönmesini olumlu karşıladı. Bu, arka cam onarımlarının artık daha kolay ve daha ucuz olacağı anlamına geliyor. iFixit, “Arka cam onarımları şimdiye kadar üst düzey modellerde aşırı pahalı olduğu ve 550 dolara kadar mal olduğu için bu tüketiciler için bir kazançtır” dedi.

iFixit ayrıca telefonun yeni A17 Pro işlemcisinin, önceki nesle göre daha iyi bir onarım puanı aldığını da belirtti. A17 Pro, önceki nesle göre daha az lehim noktası ve daha az karmaşık bir tasarıma sahip. Bu, onarımların daha kolay ve daha hızlı olmasını sağlıyor.

Olumsuz Sonuçlar

iFixit, yerel tamir atölyelerinin hala Apple’ın yazılım kısıtlamalı “parça eşleştirme” gereksinimiyle uğraşmak zorunda olduğunu belirtti. Bu, iOS’un bireysel parça değişimlerini kabul etmeden önce resmi bileşenleri doğrudan Apple’dan sipariş etmeleri ve bir şirket çalışanıyla telefonda görüşmeleri gerektiği anlamına geliyor. iFixit, “Bu, tamircilerin işlerini yapmalarını zorlaştırıyor ve tüketicilerin onarım maliyetlerini artırıyor” dedi.

iFixit ayrıca telefonun titanyum çerçevesini de inceledi ve pek etkilenmedi. Titanyumun paslanmaz çelik ve alüminyuma göre daha kirli üretildiğine dikkat çeken site (Apple’ın lansman etkinliğindeki “Doğa Ana” skeciyle dalga geçerek), malzemenin kolayca çizildiğini de belirtti. Teardown videosunda, “Ne yazık ki havalı faktör için, titanyum kabuk üzerindeki rengin kolayca çizildiğini gördük, bu sadece mikroskobun muhteşem büyütmesi altında tatmin edici bir süreç” denildi. “Bu şeyi bütün gün çizebilirim.”

Bu gönderiyi oylayın.
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir