Konya’da 10. Yurt Dışı Din Hizmetleri Konferansı Başladı

Konya'da 10. Yurt Dışı Din Hizmetleri Konferansı Başladı

Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen 10. Yurt Dışı Din Hizmetleri Konferansı, Konya’da başladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen 10. Yurt Dışı Din Hizmetleri Konferansı, Konya’da başladı.

Konferans, 2-5 Temmuz tarihleri arasında Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenleniyor.

Konferansa, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Ali Erbaş, Dış İlişkiler Genel Müdürü Hüseyin Kılıç, yurt dışında görev yapan din görevlileri ve akademisyenler katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İslam’ın rahmet ve barış dini olduğunu belirterek, “Diyanet İşleri Başkanlığı olarak, yurt dışındaki vatandaşlarımızın dini vecibelerini yerine getirmeleri, dinî ve kültürel kimliklerini korumaları ve İslam’ı doğru bir şekilde temsil etmeleri için çalışıyoruz.” dedi.

Erbaş, konferansın yurt dışındaki din hizmetlerinin geliştirilmesi ve güçlendirilmesi açısından önemli bir fırsat olduğunu ifade etti.

Konferansın ilk gününde, “Yurt Dışında Diyanet Hizmetleri”, “Din Hizmetlerinde Yeni Yaklaşımlar”, “Din Hizmetlerinde Dijital Dönüşüm” ve “Din Hizmetlerinde Yönetişim” konularında oturumlar gerçekleştirildi.

kaynak: http://www.konya.gov.tr/ilimiz-ev-sahipliginde-gerceklestirilecek-10uncu-yurt-disi-din-hizmetleri-konferansi-basladi

Bu gönderiyi oylayın.
[Toplam: 1 Ortalama: 5]

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir