Tüp Mide Ameliyatından Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Tüp Mide Ameliyatından Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Tüp Mide Ameliyatının Tehlikeleri  sorusunu bu yazıdan ögrenebilirsiniz. Tüp mide ameliyatı Clinic Care Center tecrübesiyle sizlere sunulan tıbbi hizmetler arasındadır. 10 yılı aşan deneyimiyle sağlık merkezimize başvurularınızı yapabilirsiniz.

Tüp mide ameliyatı obezite tedavisinin en etkili yollarından biri olarak geniş bir yelpazede verilen hizmetlerimizdendir. Makul fiyat politikaları sunan Clinic Care Center, tıbbi açıdan amaca uygun gereksinimleri bulabileceğiniz merkezdir. Hastalarımız dünya genelinde başvurularını yapmaktadır.

Obezite Cerrahisinde Mide Küçültme
Tüp Mide Ameliyatının Tehlikeleri ????​

Cerrahi girişimin etkilerini en aza indirmek için riskli komplikasyonları da bilerek hareket edilmektedir. Meydana gelebilecek komplikasyonlar cerrahi doktorlarımız tarafından kontrol edilmektedir.

Obezite hastalığındaki en etkili çözümlerden biri olan mide küçültme operasyonu başarılı sonuçlarıyla bilinmektedir. Hastalık seyrinde olası durumları aktaran doktorlarımız mide küçültmenin başarılı şekilde neticelenmesine odaklanır.

Tüp Mide Ameliyatı Riskleri Neler?
Tüp Mide Ameliyatının Tehlikeleri ve Riskleri Neler?

Hasta tüp mide ameliyatı geçirmesinin ardından yeni bir sürece girecek ve yaşamında bazı değişiklikleri yapacaktır. Beslenmeden harekete ve sosyal hayata kadar yeni gelişmelerle beraber hastanın kendisini ilgilendiren konulara odaklanmak gerekir.

Tüp Mide Ameliyatının Tehlikeleri ve Riskleri Neler?

Tüp mide ameliyatında riskleri değerlendirirken doktor, hasta ve zamana bağlı durumlardan bahsedilebilir. Kliniğimizde yapılan uygulamalarda genel operasyon riskleri haricinde doğru adımlar sürdürülmektedir. Hastaların nasıl bir uygulama yapması gerektiği bilgisi verilmekte, uzun vadede sorun yaşamamaları için yapılması gerekenler aktarılmaktadır.

1-) Mide Küçültme Ameliyatında Kaçak Oluşumu  

Mide yeni boyutuna ulaştığında ameliyat esnasında testlere tabi tutulmaktadır. Sıvı ve hava testleri ardından yeni midenin kullanımı sürdürülmektedir. Ancak minimal düzeyde kaçak riskleri bulunabilmektedir. Testlerde fark edilemeyen riskler nedeniyle yeni bir çözüm yolu geliştirilerek sütür koyma teknikleri yapılabilir.

2-) Mide Yaralanması

Tüp mide ameliyatının tehlikeleri  arasında mide yaralanması bulunmaktadır. Nadiren görülen bu durumda stapler hattında aletlere bağlı fark edilemeyecek düzeyde yaralanmalar oluşabilmektedir. Bu noktada yaralanmanın nerede olduğu önem kazanmaktadır. Üst duvarda görülen yaralanmalar bir soruna neden olmamaktadır. Mide iç tabakalarında oluşan gözlenemeyen yaralanmalarda ise kaçak riskleri olmaktadır.

3-) Yağlanmaya Bağlı Görüş Kısıtlılığı

Operasyona başlamadan önce hastalara verilmiş olan diyete tam olarak uyulması gerekir. Preop diyetinde görüş alanı kısıtlılığının düzeltilmesi hedeflenmektedir. Karaciğerde büyüme ve görüş alanı engellemelerine karşı önlem olan bu diyet operasyon başarısında etkili olacaktır. Büyük yapıdaki karaciğere sahip olanlar için ayrıca bir süreç ve tedavi aşaması gerekebilecektir.

4-) Ek Hastalıklara Bağlı Mide Küçültme Riskleri
Ek Hastalıklara Bağlı Mide Küçültme Riskleri

4-) Ek Hastalıklara Bağlı Mide Küçültme Riskleri

Tüp mide ameliyatı olacak hastalara kliniğimizde detaylı bir hazırlık test aşaması sunulmaktadır. Hekimlerimiz yeterli düzeyde tetkikler yaparak hastadan tahlilleri alarak sonuçları incelemektedir. Bu durum olmadığında ek hastalıklara bağlı sorunlar yaşanabilecektir. Hastaların geçmişteki rahatsızlıkları aktarmaları da önemli bir detay olacaktır. Tüp Mide Ameliyatının Tehlikeleri minimuma iniyor.

5-) İleri Düzey Obezitede Görülen Hasarlar

Obezitesi ileri düzeyde olan hastalar mide küçültme ameliyatı olurken karaciğer yaralanmaları sorunu olabilmektedir. Vücut kitle endeksi çok olan hastalarda bu duruma daha çok rastlanmaktadır. Ancak bu gibi yaralanmaların kontrol altına alınması kolay denebilir. Yine de gözlenmesi zor bir karaciğer yaralanmasında hızlı müdahale hayati önem taşır.

Vücut kitle endeksi aşırı yüksek olan hastalarda dalak yaralanması riski bir başka durumdur. Karın içi doku yağlanmasına bağlı olarak cerrahi işlemler görüntü açısından sorunlu bir şekilde devam edebilir. Ameliyatta görüntü yetersizliğine bağlı olarak dalak yaralanmalarının acilen kontrol altına alınması gerekecektir. Kliniğimizde uzman cerrahlarımız sayesinde durumun hemen önüne geçilmektedir.

6-) Anestezi & Kanama Riskleri

Tüp mide  ameliyatnın tehlikeleri cerrahisi işlemlerinde anestezi ve kanama riskleri genel bir durumdur.  Fakat kontrol edilemeyen kanama riskleri yoktur. Anestezi risklerinde alerjik reaksiyon durumu yaşanabilir. Nadiren görülen durumlardır. Clinic Care Center tüp mide ameliyatı esnasında güvenli tıbbi müdahaleleri alabileceğiniz merkezdir.

Kaynak: https://cliniccarecenter.com/tup-mide-ameliyati/

Bu gönderiyi oylayın.
[Toplam: 1 Ortalama: 5]

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir