İstanbul’da Cumartesi Günü Fırtına Bekleniyor

İstanbul'da Cumartesi Günü Fırtına Bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre, İstanbul’da yarın (Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren güney ve batıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına, zamanla 9 kuvvetinde (90 km/saat) tam fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Fırtınanın, Pazar günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenirken, başta balıkçılar ve denizcilerimiz olmak üzere meydana gelmesi muhtemel olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği bildirildi.

Fırtına nedeniyle İstanbul’da hava sıcaklığının da hissedilir derecede düşeceği tahmin ediliyor. Cumartesi günü en yüksek sıcaklık 18 santigrat derece olacak, hissedilen sıcaklık ise 9 derece olması bekleniyor.

Rüzgarın etkisiyle İstanbul’da denizlerde de dalga boyunun 3 ila 5 metreye kadar yükselmesi bekleniyor. Bu nedenle balıkçılar ve denizcilerin fırtınadan önce limanlara dönmeleri tavsiye ediliyor.

Fırtına nedeniyle İstanbul’da elektrik kesintileri, ulaşımda aksaklıklar ve ağaç devrilme gibi olumsuzlukların yaşanabileceği belirtiliyor. Vatandaşların fırtınadan etkilenmemeleri için gerekli tedbirleri almaları önem arz ediyor.

Bu gönderiyi oylayın.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir