Erdoğan: İsrail’in Gazze’deki saldırıları durdurulmalıdır

Erdoğan İsrail'in Gazze'deki saldırıları durdurulmalıdır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını kınayarak, “İsrail bir terör devletidir.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Kasım 2023 tarihinde yaptığı konuşmada, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını “insanlığın yüz karasıdır” diyerek kınadı. Erdoğan, İsrail’in, Gazzeli çocuklara, kadınlara ve sivillere karşı insanlık tarihinin en kalleş saldırılarını düzenlediğini belirterek, “Gazze’de 40 gündür şahit olduklarımızı anlatmak için savaş dâhil tüm kavramlar yetersiz kalmaktadır. Çünkü savaşın da bir ahlakı vardır; adabı, hukuku ve sınırı vardır.” ifadelerini kullandı.

Savaş hukukunun ilk kuralının çocuklara, kadınlara, yaşlılara ve hastalara dokunmamak olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Kuvözdeki, kundaktaki bebekleri katledenler, evlerinden kovdukları masumların tepesine bomba yağdıranlar, insanların suyunu, gıdasını, yakıtını keserek ölüme mahkûm edenler, 2 milyonu aşkın sivili atom bombasıyla yok etmekten bahsedenler… Buradan Netanyahu’ya sesleniyorum; Sende atom bombası var mı yok mu? Sıkıysa açıkla ama açıklayamaz. Ey İsrail sende atom bombası, nükleer bomba var ve bununla tehdit ediyorsun. Bunları biz biliyoruz ama dünya biliyor mu? Dünya bu katliamın farkında mı? Dünyanın vicdanı nerede?” diye konuştu.

Erdoğan, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına tepki göstermeyen ülkeleri de eleştirerek, “Amerika başta olmak üzere Batı, hep birlikte hâlâ maalesef ters yüz olarak bu duruma bakıyor. Fransa önce farklı açıklamalar yapıyor daha sonra bakıyorsunuz geri vitese takıyor. Dürüst ol. Bir gün öyle bir gün böyle yapma. Aynen şu anda Filistin’dekilerin durumu gibi. Biz istiyoruz ki dimdik, dosdoğru ama hiçbir zaman kalkıp da akşam başka sabah başka olmayın. Türkiye gibi olun.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in saldırılarına karşı uluslararası toplumun harekete geçmesini de talep ederek, “Bu katliamı durdurmak için uluslararası toplum ne yapmaktadır? Ne yapacaktır? Biz İsrail’in bu saldırılarına karşı uluslararası toplumun harekete geçmesini bekliyoruz. Bu katliamı durdurmak için ne gerekiyorsa yapılacaktır.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, konuşmasını şöyle sonlandırdı:

“İsrail, Gazze’de işlediği insanlık suçlarından hesap verecektir. Artık ecelin geliyor. Çok yakında hesap vereceksin. İsrail’in bu vahşeti, Filistin davasına olan inancımızı daha da güçlendirmiştir. Biz, Filistin davasının haklılığı konusunda asla tereddüt etmedik. Bundan sonra da etmeyeceğiz. Filistin davasının zaferi için mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz.”

kaynak: https://www.iletisim.gov.tr/turkce/haberler/detay/cumhurbaskani-erdogan-ak-parti-tbmm-grup-toplantisinda-konustu-15-11-23

Bu gönderiyi oylayın.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir