Hasta Tahliyesinde İkinci Aşama: Bakan Koca, 3. Tahliye İçin Çalışmaları Anlattı

Hasta Tahliyesinde İkinci Aşama Bakan Koca, 3. Tahliye İçin Çalışmaları Anlattı

Sağlık Bakanı Koca, Gazze’den Gelen 150 Kişilik Kafileyi Değerlendirdi: İşte Detaylar

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gazze’den tahliye edilen 88 hasta ve 62 refakatçinin Türkiye’ye getirilmesiyle ilgili Meclis’te gazetecilerin sorularını yanıtladı. Koca, hastaların şu anda Bilkent Şehir Hastanesi ve Etlik Şehir Hastanesi’nde tedavi gördüğünü belirterek detaylı bilgiler verdi. Toplamda 88 hastanın 6’sının yoğun bakımda olduğunu açıklayan Bakan Koca, hastaların durumlarının yakından takip edildiğini ifade etti.

Bilkent Şehir Hastanesi’nde bulunan hastalar arasında 3 yoğun bakım hastasının olduğunu, ancak durumlarının ciddi olmadığını aktaran Koca, Etlik Şehir Hastanesi’nde ise 40 hastadan 4’ünün yoğun bakımda olduğunu ve entübe hastanın olmadığını belirtti. Kan hastalıkları ve onkoloji hasta grubuna odaklandıklarını ifade eden Bakan, bu hastaların çoğunluğunun Türkiye Filistin Dostluk Hastanesi’nde takip edilen onkoloji hastaları olduğunu açıkladı.

Bakan Koca, Gazze’den gelen hastaların tahliyesine ilişkin koordinasyon ekibinin çalışmalarını da değerlendirdi. İsrail, Mısır ve Türkiye’den oluşan ekip tarafından gerçekleştirilen 3. tahliye çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten Koca, özellikle çocuklar, bebekler ve yaralıların öncelikli olarak tahliye edilmesini istediklerini vurguladı. Prematüre bebeklerle ilgili çalışmaların da sürdüğünü ifade eden Koca, Türkiye’ye getirilmeleri için altyapı hazırlıklarının yapıldığını söyledi.

Bakan Koca, 3. tahliyenin net tarihini henüz belirlemediklerini ancak önümüzdeki günlerde bu konuda bir netliğin olabileceğini açıkladı. Ayrıca, 50 kişilik bir liste üzerinde çalışıldığını ve bu listenin içinde ağırlıklı olarak çocukların bulunduğunu sözlerine ekledi. Sağlık Bakanı, refakatçi olarak gelen 62 kişiden 7’sinin aynı zamanda hasta olarak servislerde takip edildiğini bildirdi.

kaynak: https://www.saglik.gov.tr/TR-100872/gazzeden-ucuncu-tahliye-onumuzdeki-gunlerde-olabilir.html

Bu gönderiyi oylayın.
[Toplam: 1 Ortalama: 5]

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir