Diş Beyazlatma Tedavisi Gülümsemenizi Parlatın!

Diş Beyazlatma Tedavisi Gülümsemenizi Parlatın!

Diş Beyazlatma ile bembeyaz ve güzel bir gülüşe sahip olmayı herkes ister. Güzel bir gülümseme için en önemli noktalardan biri beyaz dişlerdir. Ancak az sayıda insan beyaz dişlere sahiptir. Ayrıca çeşitli sebepler ile dişlerdeki renklenmeler istenilen gülüşe sahip olmanın önünde bir engeldir. Dişler düzenli aralıklar ile fırçalansa da dişlerin yapısıyla alakalı olan renk değiştirmesinin önüne geçilemez. Bu yüzden diş beyazlatma ve diş temizleme işlemlerini yaptırmak gerekmektedir.

Diş renginin istenilen beyazlık seviyesinde olmaması kişinin günlük hayatını olumsuz şekilde etkileyebilmektedir. Dişleri yeterince beyaz olmayan insanlar doyasıya gülememekte, fotoğraf veya video çekerken ağzını gizlemek zorunda kalmaktadır. Hatta bazı kişilerde özgüven kaybına sebep olabilmekte ve yaşam kalitesini düşürebilmektedir. Diş yüzeylerinde meydana gelmiş olan renklenmeler diş beyazlatma işlemiyle kolaylıkla giderilebilir ve bembeyaz bir gülüşe sahip olabilirsiniz. Beyazlayan dişler ile daha estetik gülümsemeler elde etmek mümkündür.

Diş hekimleri tarafından halihazırda uygulanmakta olan ve diş beyazlatma işlemi en çok tercih edilen estetik diş tedavisi yöntemlerinden bir tanesidir. Bu işlemin herhangi bir yan etkisi yoktur ve çok hızlı şekilde yapılabilmektedir. Diğer metotlara göre daha ekonomik ve kolay ayrıca zahmetsizdir. Beyazlatma işlemi ile dişlerin koyulaşmasına neden olan etenler en aza indirilir.

Diş beyazlatma işleminde dişin renk tonu iki ve hatta üç kata kadar açılabilmektedir. Bu işlem diş hekiminin ofisinde uygulanabilmektedir. Diş beyazlatma işlemi porselen kaplamalar ile karşılaştırılırsa, bu işlemin çok daha kolay ve ekonomik ayrıca dişleri aşındırmadığı için çok daha sağlıklıdır.

Dişler Niçin Beyazlığını Kaybeder?

Dişlerde lekelenmelerin günlük yaşantınıza göre pek çok farklı sebebi olabilir. Günlük yaşamda sıklıkla tüketilen çay, kahve ve en önemlisi sigara dişlerin beyazlığını kaybetmesindeki en önemli etkenlerdir. Dişin en ön tabakasında diş minesi adı verilen küçük gözenekler yer almaktadır. Yiyip içilen her gıda ve benzeri bu gözenekleri doldurur. Zamanla bu küçük gözeneklerin dolması ile dişlerin rengi değişir.

Bunun yanında çocukluk döneminde meydana gelen yapısal bozulmalar, bebeklik döneminde veya henüz anne karnında maruz kalınan antibiyotikler ve sulardaki kireç miktarı da dişlerin renk değişimindeki en önemli etkenlerdendir. Diğer bir yandan, kanal tedavisi görmüş olan dişler zaman içerisinde doğal rengini kaybederek çok daha koyu renkler alabilmektedir.

Yaşlanma da dişleri sarartan etkenler arasındadır. Yaş ilerledikçe diş yüzeyleri çatlar ve diş yüzeyi çok daha pürüzlü bir hal alır. Bu da dişlerin normale kıyasla çok daha fazla leke tutar hale gelmesine sebebiyet vermektedir. Gerekli ağız bakımının yapılmaması da önemli etkenlerden bir tanesidir.

Lazer ile Diş Beyazlatma

Diş beyazlatma işlemleri arasında en hızlı ve pratik olanı lazer işlemidir. Bu işlemin tek seansı yeterli beyazlığı elde etmeye yetmektedir. Her insan beyaz bir gülümsemeye sahip olmak ister. Lazerle diş beyazlatma işlemi oldukça etkili ve hızlı bir işlemdir. Dişler doğuştan yahut tükettiğiniz maddelere göre rengini kaybedebilir veya sararabilir. Lazer ile diş beyazlatma işlemi sayesinde aradığınız mükemmel gülüşe hızlı ve etkili bir biçimde ulaşabilirsiniz.

Diş Beyazlatma İşlemini Kimler Yaptırabilir?

Diş Beyazlatma İşlemini Kimler Yaptırabilir?

Dişlerinin gelişimi tamamlanmış olan ve kullanılacak olan maddelere karşı alerjisi olmayan herkes diş beyazlatma işlemini yaptırabilir. Dişlerinin gelişimini tamamladığı yaş ortalama olarak on sekizdir ve on sekiz yaşını tamamlayıp herhangi bir hassasiyeti bulunmayan herkes bu işlemi rahatlıkla yaptırabilir.

Kaynak: https://cliniccarecenter.com/

Bu gönderiyi oylayın.
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir