Coca-Cola’ya verilen teşvik, yatırım tutarıymış gibi manipüle edildi

Coca-Cola'ya verilen teşvik, yatırım tutarıymış gibi manipüle edildi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılan “Boykotlar sürerken… Coca-Cola’ya devlet desteği!” başlıklı haberlerin manipülasyon içerdiğini açıkladı.

Açıklamada, Ağustos ayında 1301 yatırım teşvik belgesi düzenlendiği ve iddiaya konu teşvikin de bu kapsamda olduğu belirtildi. Verilen teşviklerin, hususi olarak şirket ve proje değerlendirmesi yapılarak verilen teşvikler olmadığı, ülkeye yapılan yatırımlara verilen otomatik vergi indirimlerinden ibaret olduğu vurgulandı.

Açıklamada, Coca-Cola’ya özel olarak verilen bir teşvik olmadığı, verilen teşviklerin tüm yatırımlara uygulanan otomatik vergi indirimleri olduğu belirtildi. Ayrıca, haberin başlığında yer alan “boykot sürerken” ifadesi ile manipülasyon yapıldığı vurgulanmaktadır.

Açıklamada, Coca-Cola’ya verilen teşvikin 590 milyon lira olduğu ifade edilmektedir. Ancak, bu tutarın teşvik değil, yatırım tutarı olduğu belirtilmektedir.

Kaynak: https://www.iletisim.gov.tr/turkce/haberler/detay/boykotlar-surerken-coca-colaya-devlet-destegi-iddiasina-iliskin-aciklama

Bu gönderiyi oylayın.
[Toplam: 1 Ortalama: 5]

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir