Champs-Élysées, Paris’in Yeni Yüzünü Sergiliyor

Champs-Élysées, Paris'in Yeni Yüzünü Sergiliyor

Paris’in en ünlü caddesi Champs-Élysées, önümüzdeki yıl gerçekleşecek Olimpiyat Oyunları öncesinde yenileniyor. “Dünyanın en güzel caddesi” olarak bilinen Champs-Élysées, yıllardır süren düşüşün ardından acil kozmetik değişikliklere uğrayacak.

Champs-Élysées’in esnafı, bölgeyi Paris belediyesinin “olağanüstü bir bahçe” olarak adlandırdığı bir dönüşüme hazırlarken, acil kozmetik değişiklikleri yapmayı kabul etti.

Teraslar, her gün ortalama 100.000 yayaya (bunların %72’si turist, %22’si ise yerel çalışan) hizmet veren cadde üzerindeki yaya akışını kolaylaştırmak için standart hale getirilecek ve hizaya sokulacak.

Çatı tenteleri dışarıdan yeşil ve gri olacak, ancak işletmeler teraslarını bir mobilya seçimi ve dört iç renk ile kişiselleştirebilecekler. Hizalama, Place de la Concorde ile Arc de Triomphe arasındaki manzarayı açmayı ve cadde üzerindeki tarihi binaların daha fazla görülmesini sağlamayı amaçlıyor.

Çevre ve estetiğe uygun olarak, motorlu perdeler ve tentelerle donatılmış teraslar “enerji açısından özerk” olacak ve kaldırımları mevcut durumda olduğu gibi kablolarla kaplamayı önlemek için 20 yıllık kullanım ömrüne sahip şarj edilebilir pillerle donatılacak.

Cadde üzerindeki işletme ve esnafları temsil eden Champs-Élysées komitesi, yaklaşık altı yıldır caddenin ve çevresinin büyük bir şekilde yeniden tasarlanması için kampanya yürütüyor. Komite, makyajın 180 üyesinin tümü tarafından onaylandığını söylüyor. Her teras yaklaşık 400.000 Euro’ya mal olacak ve caddeyi “daha Parisli” hale getirecek.

Parisliler, ortalama saatte 3.000 araç tarafından kullanılan ve çoğu zaman trafikle boğuşan sekiz şeritli bir otoyola dönüşen başkentin en ünlü caddesinin yavaş düşüşünden uzun süredir şikayet ediyor.

Komite başkanı Jean-Noël Reinhardt, 2019’da “Dünyanın en güzel caddesi olarak tanımlanıyor, ancak burada her gün çalışan bizler bundan pek emin değiliz” dedi.

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, Ocak 2021’de, ilk maliyeti 250 milyon Euro olan ve ilk olarak yerel topluluk liderleri ve işletmeler tarafından 2019’da açıklanan caddenin ve çevresinin uzun zamandır beklenen geliştirme projesinin devam edeceğini, ancak önümüzdeki yıl Ağustos ve Eylül aylarında düzenlenecek Oyunlardan önce tamamlanmayacağını duyurdu. Hidalgo, planın 1.9 km’lik (1.2 mil) merkezi Paris’i “olağanüstü bir bahçeye” dönüştüreceğini söyledi.

Komite, belediye başkanının duyurusundan sonra yaptığı açıklamada, “Efsanevi cadde, son 30 yılda ihtişamını kaybetti. Parisliler tarafından giderek terk edildi ve birbiri ardına gelen krizlerden etkilendi: sarı yelekler; grevler; sağlık ve ekonomi” dedi.

Champs-Élysées komitesi başkanı Marc-Antoine Jamet, Salı günü teras revizyonunu açıklarken, “Olimpiyat ve Paralimpik Oyunların arifesinde, Champs-Élysées’deki düzensiz, dağınık, biraz karışık ve bazen de bir araya getirilmiş teras grubunun daha fazla devam etmesine izin veremedik. düzen, organizasyon, form ve renklerini iyileştirmeyi teklif etmeden – bu bir itibar meselesi. Bunu başarmak için herkesin hemfikir olması gerekiyordu” dedi.

Champs-Élysées’in yenilenmesi, şehrin en ikonik caddelerinden birinin canlılığını geri kazandırmayı ve Paris’in Olimpiyat Oyunlarına hazırlanmasına yardımcı olmayı amaçlıyor.

Bu gönderiyi oylayın.
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir