Bakan Uraloğlu’ndan kış lastiği uyarısı: ‘Karın yağmasını beklemeyin’

Bakan Uraloğlu'ndan kış lastiği uyarısı 'Karın yağmasını beklemeyin'

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 1 Aralık’ta başlayacak olan zorunlu kış lastiği uygulamasına dikkat çekerek, “Kış lastiğine geçmek için karın yağmasını beklemeyin. Trafikte güvenli sürüş ve olası kazaları önlemek için lütfen lastiklerimizi şimdiden taktıralım” dedi.

Uraloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, kış şartlarında güvenli sürüş için kış lastiğinin önemine vurgu yaptı. Kış lastiklerinin, karlı ve buzlu yollarda yaz lastiklerine göre daha iyi yol tutuşu sağladığını belirten Uraloğlu, “Kış lastiği, fren mesafesini kısaltarak kaza riskini azaltıyor. Ayrıca, yakıt tasarrufu da sağlıyor” ifadelerini kullandı.

Sürücüleri kış lastiği takma zorunluluğu konusunda uyaran Uraloğlu, “Kış şartlarına uygun olmayan ve kış lastiksiz araçlarla lütfen yola çıkmayalım. Yola çıkmadan önce hava ve yol durumu hakkında mutlaka bilgi sahibi olalım. Araçlarımızda; zincir, takoz ve çekme halatlarını kati suretle bulunduralım. Yolda mahsur kalan araç sahibi iseniz, bulunduğunuz şeridi değiştirmeyelim. Olumsuz hava şartlarında yolun sol şeridini özellikle boş bırakalım. Karla mücadele araçlarına fazla yaklaşmayalım, gerekmedikçe sollama yapmayalım” diye konuştu.

Uraloğlu, 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında kalan 4 aylık dönemde kamyon, çekici, tanker ve otobüs türü araçların dingilleri üzerindeki tüm lastikler; kamyonet, minibüs ve otomobillerin tüm lastiklerinin; ayrıca seyir esnasında değiştirilmek zorunda kalınan lastiklerin yerine takılacak lastiklerin de kış lastiği olması zorunlu olacağını hatırlattı.

İstanbul’da ticari araçlarda kış lastiği kullanma zorunluluğunun 25 Kasım’da başlayacağını da belirten Uraloğlu, “Zorunlu olduğu halde araçlarına kış lastiği taktırmayanlara 2 bin 568 lira tutarında Trafik İdari Para Cezası uygulanacak ve sürücülere ise 10 ceza puanı verilecek” açıklamasında bulundu.

Uraloğlu, kış mevsiminde yaşanabilecek her türlü olumsuz duruma karşı kar mücadelesi çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü de sözlerine ekledi.

kaynak: https://www.uab.gov.tr/haberler/kis-lastigi-icin-kar-yagmasini-beklemeyin

Bu gönderiyi oylayın.
[Toplam: 1 Ortalama: 5]

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir